Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dijken

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Dijken maakt het mogelijk! Een groot deel van de senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Op deze website vindt u handige details betreffende trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, de unieke werking, de totale kosten, de WMO en onderhoud. Uiteraard kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2050 oplopend tot 8100, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente De Fryske Marren | Fabrikanten en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8528
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1000

Kosten traplift Dijken juni 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De kostprijs is afhankelijk van twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Bovendien zijn er extra kosten voor upgrades als een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.200.
 • Een stoellift met één bocht start bij €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.200 of nog duurder.
 • Opties zoals een vierpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze gunstige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel bekijkt u de richtprijzen van het monteren van een traplift in Dijken. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.650€1.700 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.450 – €8.900€2.700 – €5.900halve dag
Meerdere bochten€6.050 – €11.000€4.150 – €7.0006 uur
Spiltrap€7.750 – €12.200€4.750 – €9.5006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Dijken.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Dijken kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u zo 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Het gros van de merken kunnen u ook helpen aan 2e-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-dijken-8528

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Veel systemen hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Dijken voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.800 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.750 inclusief montage. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €10.000. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals een4-puntsgordel.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften kosten al snel €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente De Fryske Marren. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een prettige manier zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent beslist of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien geven ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een type selecteren die voldoet aan uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mail: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Dijken bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u verschillende liften laten zien en adviseert welk systeem aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Dijken.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Dijken.

Bekende merken
In ons land zijn vijf bekende traplift bouwers aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers staan voor een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn meerdere erkende traplift bouwers Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Heymer, Strobbe, Platinum, Extrema. Gerenommeerde verkopers van de genoemde merken zijn Vegro, TipTop, Smienk, RecentLift, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een goede huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Dijken in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Triwa en 123 traplift beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 950.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Dijken is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Dijken hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak wisselt dat tussen de 120 KG tot 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie