Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Langweer

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Langweer maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig blijven genieten van uw woning. In het volgende overzicht leest u belangrijke informatie aangaande trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Meer weten? Dan kan men gelijk op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten uit de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €1950 oplopend tot 8900, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteDe Fryske Marren | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8525
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift Langweer juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een klaprail. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.200.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.250 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze interessante vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bieden wij de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in Langweer. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.400€1.850 – €2.2501/2 dag
1 bocht€4.800 – €8.400€3.450 – €6.800halve dag
Twee bochten€5.650 – €10.000€3.650 – €7.700Eén dag
Draaiende trap€7.750 – €13.300€5.150 – €9.700Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Langweer.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Langweer is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden grondig getest en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u zo 45% op de aankoopprijs. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat verkooppunten hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-langweer-8525

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. De meeste stoelliften hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Langweer voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.200 inclusief plaatsing. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een opklapbare rail.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Dit product wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende firma die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente De Fryske Marren. Mensen met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en veilig en prettig zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan veel hoogteverschil of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn ontvangt u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een traplift uitkiezen die voldoet aan uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Langweer vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u de populaire opties demonstreren en informeert welk type lift past aansluit op uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de winkels bieden meerdere merken aan. In het onderstaande overzicht treft u winkels en producenten die ook liften monteren in Langweer.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Langweer.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende goede fabrikanten actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten werken met een snelle levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden 5 geschikte leveranciers Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Extrema, Strobbe, Heymer, Minivator. Populaire verkopers van eerdergenoemde merken zijn TipTop, Vegro, PractiComfort, Smienk, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur kan u helpen met het uitkiezen van de beste huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Langweer binnen een paar weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Handicare + RecentLift beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 75.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Langweer is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Langweer hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Doorgaans wisselt dat tussen de 100 KG & 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie