Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tjerkgaast

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Tjerkgaast biedt uitkomst! Veel senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Aan de hand van deze website kunt u aan de slag met praktische details inzake trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, technische details, de tarieven, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Tevens kunt u gratis en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio De Fryske Marren.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen variëren tussen €1900 oplopend tot 10100, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente De Fryske Marren | Fabrikanten en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8522
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Tjerkgaast juni 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een extra sterke accu.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €6.200.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.650 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een hoofdsteun worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze interessante vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Tjerkgaast. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.350€1.650 – €2.1004 uur
1 bocht€4.850 – €9.900€3.050 – €6.9004,5 uur
2 bochten€6.400 – €10.800€3.700 – €7.000Eén dag
Draaiende trap€8.200 – €12.900€4.800 – €9.0001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Tjerkgaast.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Tjerkgaast is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u al snel 40% op de aanschafwaarde. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-tjerkgaast-8522

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Bijna alle stoelliften hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Tjerkgaast voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Ook verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.750 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.100 inclusief montage. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente De Fryske Marren. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna verstrekken ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een type selecteren die voldoet aan uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of snel een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Tjerkgaast bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u passende liften demonstreren en adviseert u over welk model in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel van de dealers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder treft u aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Tjerkgaast.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Tjerkgaast.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal goede producenten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten beloven een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren diverse bekende traplift bouwers We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Heymer, Minivator, Platinum, Strobbe. Grote adviseurs van de genoemde merken zijn TipTop, Smienk, 123traplift, PractiComfort, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het vinden van de beste huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Tjerkgaast binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Acorn & Extrema beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Stannah Starla.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Tjerkgaast is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Tjerkgaast werkt met een maximale draagkracht in KG. In de basis wisselt dat tussen de 105 KG en 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze type woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie