Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Doniaga

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Doniaga kan u daarbij helpen! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u zorgeloos en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen. Op deze site vindt u nuttige specificaties met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, technische details, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis een brochure of een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2500 oplopend tot 10100, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteDe Fryske Marren | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8516
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Air

Kosten traplift Doniaga mei 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De prijs komt tot stand middels twee zaken: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Bovendien komen er additionele kosten bij voor opties zoals een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.250.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.000 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een driepuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel verschaffen we een overzicht met de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Doniaga. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.700€1.600 – €2.1501/2 dag
1 bocht€4.600 – €8.100€3.150 – €6.2005 uur
Meerdere bochten€6.200 – €11.000€4.200 – €7.3005,5 uur
Spiltrap€7.700 – €12.000€5.500 – €10.8006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Doniaga.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Doniaga is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u eenvoudig 50% op de nieuwprijs. Ook helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer merken bieden een assortiment met gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-doniaga-8516

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel stoelliften beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Doniaga voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts bestaan er oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.300 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.050 incl. montage.Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een automatische voetenplank.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem opgewassen tegenextreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Deze variant heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen kosten al snel €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente De Fryske Marren. Mensen met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. De consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist analyseert of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna ontvangt u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een type selecteren die aansluit op uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Meer informatie of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Doniaga zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een adviespunt of showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u een aantal liften tonen en geeft aan welk systeem past bij uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel staan aanbieders en merken die ook liften installeren in Doniaga.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Doniaga.

Professionele merken
In ons land zijn verschillende erkende traplift fabrikanten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers werken met een vlotte levertijd en een goede service. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de volgende tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn verschillende betrouwbare traplift fabrikanten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Minivator, Strobbe, Triwa, Heymer. Erkende adviseurs van merken als deze zijn RecentLift, TipTop, PractiComfort, Smienk, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist zal u bijstaan bij het kopen van de beste huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Doniaga in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Acorn & 123 traplift hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant classic.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Doniaga is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Doniaga benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel wisselt dat tussen de 115 KG & 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie