Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oldeouwer

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Oldeouwer maak langer thuiswonen mogelijk! Veel senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u weer zelf en moeiteloos de trap op en af. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met uitgebreide informatie m.b.t. trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de montagekosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De totale kosten liggen tussen de €1850 tot wel €9900, inclusief montage.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente De Fryske Marren | Fabrikanten en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8515
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Oldeouwer juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een andere kleur rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.400.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €6.950 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een parkeerbocht zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Oldeouwer. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.750€1.850 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€4.600 – €9.300€3.400 – €5.900halve dag
Meerdere bochten€6.550 – €10.700€3.750 – €7.900Hele dag
Spiltrap€8.200 – €13.800€5.000 – €10.6006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Oldeouwer.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Oldeouwer is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden goed getest en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u maar zo 40% vergeleken met een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-oldeouwer-8515

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Oldeouwer voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Bovendien bestaan er buitenliften. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.250 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 inclusief installatie. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs hangt af van het aantal bochten en optionele upgrades zoals een draaifunctie.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente De Fryske Marren. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment bieden ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U mag nu een type laten installeren dat past bij uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of direct aan de slag met een aanvraag? Hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mail: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Oldeouwer bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u een aantal opties laten zien en adviseert welk type lift past rijmt met uw wensen, eisen en budget. Veel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Oldeouwer.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Oldeouwer.

Goede merken
In Nederland zijn diverse professionele fabrikanten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers staan in voor een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren diverse grote fabrikanten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens worden er ook producten verkocht van Platinum, Strobbe, Heymer, Triwa, Extrema. Gerenommeerde wederverkopers van deze merken zijn o.a. RecentLift, Smienk, 123traplift, Vegro, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Oldeouwer binnen een paar weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Handicare of TipTop hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Oldeouwer is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Oldeouwer benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis schommelt dat tussen de 135 KG & 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie