Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ouwster-Nijega

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Ouwster-Nijega maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u zonder risico en comfortabel gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze site kunt u aan de slag met uitgebreide gegevens ten aanzien van trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de montagekosten, de WMO en veiligheid. Ook kan men gelijk een brochure of een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder risico en op een aangename manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De prijzen variëren tussen €2000 tot wel €8700, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteDe Fryske Marren | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8514
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Ouwster-Nijega juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door twee factoren: het type trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €6.150.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €6.900 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een luxere stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze lokkertjes zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel treft u de adviesprijzen van het installeren van een traplift in Ouwster-Nijega. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.400€1.650 – €2.100halve dag
1 bocht€4.950 – €9.300€2.900 – €6.6005 uur
Twee bochten€6.000 – €11.100€4.150 – €7.900Eén dag
Wenteltrap€8.250 – €13.500€4.500 – €10.3006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ouwster-Nijega.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Ouwster-Nijega is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u tot wel 45% ten opzichte van een nieuw model. Ook is dat een duurzame investering. Steeds meer fabrikanten kunnen u ook helpen aan gebruikte liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-ouwster-nijega-8514

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Ouwster-Nijega voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Verder bestaan er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.750 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.100 incl. montage.De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenautomatische voetenplank.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren binnen de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente De Fryske Marren. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent comfortabel thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna ontvangt u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een model kopen die aansluit op uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of snel aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mail: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Ouwster-Nijega zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u verschillende uitvoeringen tonen en informeert welk systeem voldoet aan uw wensen en budget. Veel van de aanbieders hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder staan leveranciers en merken die ook actief zijn in Ouwster-Nijega.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Ouwster-Nijega.

Geschikte merken
In uw regio zijn diverse erkende traplift fabrikanten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers staan bekend om een korte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere grote producenten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Extrema, Strobbe, Minivator, Platinum. Bekende montagepartners van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, TipTop, Smienk, 123traplift, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Ouwster-Nijega binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Platinum + PractiComfort bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Triwa TR 160.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Ouwster-Nijega is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Ouwster-Nijega hanteert een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen schommelt dat tussen de 120 KG en 170 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze type woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie