Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rohel

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Rohel biedt uitkomst! Steeds meer senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning naar boven en naar beneden. Op de traplift-vergelijker bekijkt u uitgebreide adviezen ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, de unieke werking, de verwachte kosten, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Uiteraard kunt u online en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De tarieven schommelen tussen €2150 en €8800, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente De Fryske Marren | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8507
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Rohel juli 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De totaalprijs is afhankelijk van 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.250.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.200 of nog duurder.
 • Extra opties als een automatische klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze interessante vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Rohel. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.950€1.700 – €2.2504 uur
Eén bocht€5.400 – €9.100€3.500 – €5.0001/2 dag
Meerdere bochten€6.350 – €11.200€4.150 – €7.6005,5 uur
Spiltrap€7.900 – €13.000€5.200 – €10.9001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Rohel.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Rohel kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u eenvoudig 50% op de aanschafwaarde. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-rohel-8507

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel merken hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Rohel voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Tevens zijn er buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap is er al voor €2.850 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.150 inclusief installatie. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit product wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die rolstoelliften kan installeren. Deze liften kosten al gauw €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente De Fryske Marren. Burgers met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beslist of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent analyseert of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan hoogteverschillen of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna ontvangt u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een stoellift kopen die matcht met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of wilt u een WMO-melding doen? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mail: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Rohel zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom in de regio. Een professionele adviseur kan u een aantal modellen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk model rijmt met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder vergelijkt u leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Rohel.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Rohel.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn een aantal erkende fabrikanten werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten staan voor een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan diverse professionele ontwikkelaars Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Extrema, Triwa, Heymer, Minivator. Populaire wederverkopers van dergelijke merken zijn PractiComfort, 123traplift, Vegro, RecentLift, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van de beste huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal de montage van een traplift in Rohel binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Handicare + Heymer bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Rohel is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Rohel benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Meestal fluctueert dat tussen de 115 KG tot 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie