Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Haskerhorne

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Haskerhorne maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u veilig en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze webpagina vindt u bruikbare beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, technische details, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een veilige en plezierige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €1950 & €9300, inclusief installatie.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente De Fryske Marren | Merken en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8506
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Haskerhorne juni 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens zijn er extra kosten voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €5.900.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.700 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een driepuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze interessante vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder vindt u de richtprijs van het monteren van een traplift in Haskerhorne. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.800€1.600 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€4.850 – €8.300€3.000 – €6.4005 uur
Twee bochten€5.850 – €10.000€4.050 – €7.6005,5 uur
Wenteltrap€7.850 – €13.900€5.500 – €10.8001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Haskerhorne.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Haskerhorne kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden uitvoerig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u tot wel 45% op de aankoopprijs. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-haskerhorne-8506

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle soorten hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Haskerhorne voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien onderscheiden we systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.750 incl. installatie. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn te koop v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente De Fryske Marren. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. opstapjes of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een stoellift kopen dat past bij uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mail: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Haskerhorne bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Bezoek dan een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een productspecialist kan u de populaire liften tonen en adviseert u over welke uitvoering aansluit op uw wensenlijstje en budget. De meeste winkels verkopen diverse merken. In de tabel hieronder bieden wij winkels en producenten die ook liften monteren in Haskerhorne.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Haskerhorne.

Bekende merken
In ons land zijn vijf goede producenten met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken bieden een korte levertijd en goede after service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden meerdere bekende producenten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Triwa, Extrema, Platinum, Heymer. Betrouwbare dealers van de genoemde merken zijn TipTop, PractiComfort, 123traplift, Vegro, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal zal de montage van een traplift in Haskerhorne binnen één tot twee weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Platinum & Extrema beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Solus.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Haskerhorne is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Haskerhorne communiceert een maximale draagkracht in KG. Standaard ligt dat tussen de 130 KG en 160 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie