Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Joure

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Joure vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u veilig en zonder moeite van uw hele huis genieten. Aan de hand van deze website treft u uitgebreide adviezen inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, technische details, de montagekosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een veilige en eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De tarieven liggen tussen de €2250 tot wel €9300, inclusief montage.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteDe Fryske Marren | Fabrikanten en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8501
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 10

Kosten traplift Joure juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Ook zijn er extra kosten voor extra opties zoals een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.450.
 • Extra opties als een opklapbare rail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel treft u de begrote kosten van het installeren van een traplift in Joure. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.450€1.550 – €2.250halve dag
Eén bocht€4.900 – €9.800€2.500 – €5.300halve dag
2 bochten€6.200 – €10.000€3.850 – €7.2006,5 uur
Wenteltrap€8.250 – €13.800€5.300 – €9.400Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Joure.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Joure is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden goed getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u eenvoudig 60% op de aankoopprijs. Uiteraard is dat een duurzame investering. De meeste verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-joure-8501

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel producten beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Joure voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Tevens kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is er al voor €2.650 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.150 inclusief montage. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en overige opties zoals eenhoofdsteun.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor opgewassen tegenextreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties kosten al snel €12.300.



Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente De Fryske Marren. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent onderzoekt of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een systeem laten installeren die rijmt met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Joure zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de omgeving. Een erkende adviseur kan u passende stoelliften demonstreren en adviseert u over welk soort lift rijmt met uw wensen, eisen en budget. Veel van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst vindt u aanbieders en merken die ook leveren in Joure.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Joure.

Professionele merken
In ons land zijn 5 goede fabrikanten actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten werken met een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan een aantal goede traplift bouwers We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Heymer, Minivator, Extrema, Platinum. Populaire adviseurs van deze merken zijn o.a. Vegro, RecentLift, 123traplift, Smienk, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een geschikte huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan de montage van een traplift in Joure binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Acorn en Extrema hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Stannah Solus.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Joure is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Joure verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen wisselt dat tussen de 120 KG – 165 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie