Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Slijkenburg

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Slijkenburg kan u daarbij helpen! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u risicoloos en comfortabel blijven genieten van uw woning. Via onze vergelijker vindt u waardevolle tips wat betreft trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, technische details, de kosten, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Weststellingwerf.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder risico en op een prettige manier de trap op en af.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1800 tot wel €8600, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Weststellingwerf | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8489
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire trapliftTriwa TR 60

Kosten traplift Slijkenburg mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De prijs hangt af van 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Uiteraard geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.200.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.450 incl. montage.
 • Extra opties zoals een klaprail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder verschaffen we de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Slijkenburg. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.500€1.700 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.200 – €8.400€2.700 – €5.000halve dag
Twee bochten€5.850 – €10.400€3.850 – €7.4005,5 uur
Wenteltrap€7.950 – €12.700€4.800 – €9.700Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Slijkenburg.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Slijkenburg kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u tot wel 55% vergeleken met een nieuw model. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Flink wat verkooppunten hebben op dit moment diverse 2e-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-slijkenburg-8489

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Slijkenburg voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.200 inclusief montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.400 incl. installatie. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een voetenplank met LED verlichting.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weststellingwerf binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Weststellingwerf. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert maakt een afspraak en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Weststellingwerf (https://www.weststellingwerf.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist analyseert of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Aansluitend geven ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift laten plaatsen die aansluit op uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of gelijk een aanvraag indienen? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Griffioenpark 1
 • 8471 KR, Weststellingwerf
 • Website: www.weststellingwerf.nl
 • E-mail: info@weststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 140561

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Slijkenburg zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een winkel/showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte systemen laten zien en informeert welke uitvoering aansluit op uw budget en situatie. De meeste winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u leveranciers en merken die ook actief zijn in Slijkenburg.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Slijkenburg.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn meerdere erkende merken met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers garanderen een korte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan diverse goede merken Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens worden er ook producten verkocht van Extrema, Minivator, Strobbe, Heymer, Triwa. Grote specialisten van eerdergenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, TipTop, RecentLift, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van een fijne huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Slijkenburg in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Stannah of Extrema beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 55.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Slijkenburg is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Slijkenburg hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 115 KG – 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie