Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nijelamer

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Nijelamer biedt uitkomst! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u veilig en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze website vindt u waardevolle informatie omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, de werking, de verwachte kosten, de WMO regelingen en onderhoud. Geïnteresseerd? Dan kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Weststellingwerf.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2500 & €8300, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Weststellingwerf | Merken en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8487
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Nijelamer juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs komt tot stand middels twee zaken: de vorm van de trap en extra opties. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Uiteraard zijn er extra kosten voor upgrades als een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.100.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.600 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Nijelamer. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.950€1.800 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€4.950 – €8.500€2.600 – €5.100halve dag
2 bochten€5.900 – €10.800€3.900 – €7.600Eén dag
Spiltrap€8.350 – €12.400€5.000 – €9.2001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Nijelamer.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Nijelamer kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u zo 50% vergeleken met een nieuw model. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-nijelamer-8487

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste systemen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Nijelamer voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Voorts verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.850 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.350 incl. montage.Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.000. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Dit product heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weststellingwerf via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Weststellingwerf. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Weststellingwerf (https://www.weststellingwerf.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent gaat na of de traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een type laten monteren die matcht met uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Griffioenpark 1
 • 8471 KR, Weststellingwerf
 • Website: www.weststellingwerf.nl
 • E-mailadres: info@weststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 140561

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Nijelamer vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u meerdere opties laten zien en informeert u over welk type lift past matcht met uw woning en budget. Veel van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Nijelamer.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Nijelamer.

Bekende merken
In uw regio zijn enkele betrouwbare traplift bouwers werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers staan bekend om een korte installatietijd en een goede service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren meerdere goede traplift fabrikanten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er ook producten verkocht van Strobbe, Triwa, Extrema, Heymer, Minivator. Erkende wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn Vegro, 123traplift, Smienk, PractiComfort, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het uitkiezen van een passende huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Nijelamer binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Stannah en Smienk beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 10.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Nijelamer is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Nijelamer hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak ligt dat tussen de 125 KG tot 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie