Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Weststellingwerf

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Weststellingwerf verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Op deze pagina vindt u bruikbare beschrijvingen met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Bovendien kunt u gratis en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Weststellingwerf.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder risico en op een plezante manier blijven genieten van uw woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De kosten schommelen tussen €1850 tot wel €9900, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWeststellingwerf | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8389
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftHandicare 2000

Kosten traplift Weststellingwerf mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs hangt af van twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een snellere motor.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.800.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.600 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in Weststellingwerf. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.900€1.800 – €2.1004 uur
Eén bocht€5.300 – €9.200€2.550 – €6.3004,5 uur
Twee bochten€6.200 – €10.000€3.600 – €7.6006 uur
Wenteltrap€8.100 – €12.000€5.100 – €9.4006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Weststellingwerf.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Weststellingwerf kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden grondig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u gemakkelijk 40% op de nieuwprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer showrooms bieden een assortiment met tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-weststellingwerf-8389

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel merken beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Weststellingwerf voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.300 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 incl. installatie. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs hangt af van het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een luxe stoel.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weststellingwerf via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Weststellingwerf. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Weststellingwerf (https://www.weststellingwerf.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vanaf dat moment geven ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een systeem laten plaatsen die in lijn is met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Griffioenpark 1
 • 8471 KR, Weststellingwerf
 • Website: www.weststellingwerf.nl
 • E-mailadres: info@weststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 140561

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Weststellingwerf subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u passende liften demonstreren en adviseert welke uitvoering in lijn is met uw budget en situatie. Veel van de winkeliers hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst vindt u merken en winkels die ook actief zijn in Weststellingwerf.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Weststellingwerf.

Erkende merken
In Nederland zijn vijf geschikte traplift fabrikanten met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten staan in voor een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaGoede onderhoudscontracten
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn een aantal professionele ontwikkelaars De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder worden er ook producten verkocht van Triwa, Extrema, Minivator, Platinum, Heymer. Grote verkopers van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, PractiComfort, Vegro, RecentLift, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van de beste huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan de montage van een traplift in Weststellingwerf binnen één tot twee weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Acorn of TipTop beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Platinum Curve.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Weststellingwerf is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Weststellingwerf benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans ligt dat tussen de 105 KG & 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie