Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Peperga

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Peperga verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en op een prettige manier de trap op en af. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met nuttige gegevens aangaande trapliften. U leest hier alles over soorten liften, de werking, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u direct en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Weststellingwerf.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een veilige en plezante manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De prijzen schommelen tussen €2000 tot maar liefst €8200, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteWeststellingwerf | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8396
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire trapliftHandicare 2000

Kosten traplift Peperga juni 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De totaalprijs is afhankelijk van 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.850.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250.
 • Extra opties als een 4-puntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder bieden wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Peperga. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.450€1.800 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€4.600 – €8.300€2.600 – €5.4005 uur
Twee bochten€6.350 – €10.200€4.300 – €8.000Eén dag
Wenteltrap€8.100 – €13.200€5.350 – €10.2001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Peperga.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Peperga kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden grondig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u maar zo 50% op de aanschafwaarde. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de verkopers hebben op dit moment diverse 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-peperga-8396

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Veel merken beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Peperga voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder verkoopt men buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.200 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.200 incl. montage.De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Dit type heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende firma die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen kosten al gauw €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weststellingwerf via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Weststellingwerf. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Weststellingwerf (https://www.weststellingwerf.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vanaf dat moment bieden ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een type laten plaatsen die in lijn is met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer weten of direct aanmelden voor de WMO? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Griffioenpark 1
 • 8471 KR, Weststellingwerf
 • Website: www.weststellingwerf.nl
 • E-mail: info@weststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 140561

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Peperga lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere systemen laten zien en adviseert welk type lift past voldoet aan uw situatie. De meeste winkels bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder treft u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Peperga.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Peperga.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal betrouwbare traplift fabrikanten actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars beloven een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In het schema hieronder bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit enkele geschikte merken Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Triwa, Platinum, Strobbe, Minivator. Gerenommeerde wederverkopers van dergelijke merken zijn PractiComfort, TipTop, 123traplift, Smienk, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de montage van een traplift in Peperga binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Triwa of Smienk verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant classic.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Peperga is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Peperga hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG & 170 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie