Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Hoeve

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in De Hoeve biedt uitkomst! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning de trap op en af. Op deze pagina bieden wij nuttige details met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, hoe het technisch werkt, de kosten, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Daarnaast kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Weststellingwerf.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zorgeloos en op een aangename manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De kosten wisselen sterk tussen €1550 tot wel €9200, inclusief montage.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Weststellingwerf | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8394
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift De Hoeve juni 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250.
 • Een stoellift met één bocht start bij €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.000 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een 4-puntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze gunstige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder verschaffen we de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in De Hoeve. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.350€1.550 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€4.800 – €9.500€2.950 – €5.8004,5 uur
Twee bochten€6.350 – €10.000€3.950 – €7.2006,5 uur
Spiltrap€7.750 – €13.200€5.250 – €9.100Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in De Hoeve.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in De Hoeve kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u maar zo 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer merken hebben een ruim aanbod met 2e-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-de-hoeve-8394

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel systemen hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in De Hoeve voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Verder verkoopt men buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.250 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.000 inclusief plaatsing. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weststellingwerf door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Weststellingwerf. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode comfortabel zelfstandig te blijven. Via de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Weststellingwerf (https://www.weststellingwerf.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vervolgens bieden ze u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift laten installeren dat past bij uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of direct een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Griffioenpark 1
 • 8471 KR, Weststellingwerf
 • Website: www.weststellingwerf.nl
 • E-mail: info@weststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 140561

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO De Hoeve zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom in de regio. Een professionele adviseur kan u een aantal mogelijkheden introduceren en adviseert u over welk type lift past rijmt met uw situatie. Een groot deel van de showrooms hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in De Hoeve.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in De Hoeve.

Goede merken
In uw regio zijn een aantal erkende producenten actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars staan voor een snelle montage en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren verschillende grote fabrikanten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien worden er ook producten verkocht van Strobbe, Platinum, Minivator, Triwa, Extrema. Bekende aanbieders van de genoemde merken zijn TipTop, 123traplift, RecentLift, Smienk, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het vinden van een goede huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in De Hoeve binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Minivator + Smienk beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Handicare 950+.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in De Hoeve is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in De Hoeve hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis ligt dat tussen de 130 KG – 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie