Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vinkega

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Vinkega kan u daarbij helpen! Een groot aantal senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u zelfstandig en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze pagina vindt u uitgebreide gegevens met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over allerlei modellen liften, de werking, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kunt u gratis en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Weststellingwerf.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een veilige en comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De prijzen liggen tussen de €1550 tot maar liefst €8500, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Weststellingwerf | Merken en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8393
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Vinkega juni 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: het soort trap en extra opties. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.800.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €6.950 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een automatische klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze voordelige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel voorzien we u van de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Vinkega. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.450€1.700 – €2.200halve dag
1 bocht€5.200 – €8.500€3.450 – €5.100Dagdeel
Meerdere bochten€6.400 – €10.900€4.200 – €7.9001 dag
Wenteltrap€7.600 – €12.800€4.950 – €9.500Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Vinkega.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Vinkega is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden uiteraard goed nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u maar zo 60% op de aanschafwaarde. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-vinkega-8393

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Bijna alle producten hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Vinkega voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 inclusief montage. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en aanvullende opties als een automatische klaprail.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende firma die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties kosten al snel €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weststellingwerf binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Weststellingwerf. Burgers met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Weststellingwerf (https://www.weststellingwerf.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist analyseert of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Aansluitend krijgt u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een systeem kiezen die rijmt met uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of gelijk een WMO-melding doen? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Griffioenpark 1
 • 8471 KR, Weststellingwerf
 • Website: www.weststellingwerf.nl
 • E-mail: info@weststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 140561

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Vinkega vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u passende opties introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem past bij uw situatie. Het gros van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel vindt u fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Vinkega.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Vinkega.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn meerdere professionele merken operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten focussen zich op een snelle levertijd en goede after service. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaGoede onderhoudscontracten
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan vijf populaire producenten We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Extrema, Platinum, Strobbe, Heymer. Bekende (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn Smienk, Vegro, RecentLift, TipTop, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Vinkega binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden uiteraard goed nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Stannah & Smienk hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Vinkega is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Vinkega benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal schommelt dat tussen de 125 KG en 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie