Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Noordwolde

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Noordwolde verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u weer zelf en moeiteloos weer op de bovenverdieping komen. Via de TrapliftExpert bieden wij nuttige tips inzake trapliften. Wij bieden handige info over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de (montage)kosten, de WMO en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Weststellingwerf.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De totale kosten variëren tussen €1550 tot zo’n €10100, inclusief montage.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Weststellingwerf | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8391
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire trapliftStannah Starla

Kosten traplift Noordwolde juni 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De totaalprijs wordt bepaald door twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.200.
 • Een stoellift met één bocht installeren ze al v.a. €5.850.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.650 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een parkeerbocht zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel verschaffen we indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Noordwolde. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.250€1.800 – €2.300Dagdeel
Eén bocht€4.900 – €8.400€2.950 – €5.8004,5 uur
Twee bochten€5.550 – €10.900€4.100 – €7.1006,5 uur
Wenteltrap€8.500 – €13.500€5.200 – €10.000Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Noordwolde.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Noordwolde kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u zo 55% op de nieuwprijs. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-noordwolde-8391

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. De meeste types hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Noordwolde voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.250 incl. plaatsing. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften worden aangeboden v.a. €12.100.



Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weststellingwerf via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Weststellingwerf. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert maakt een goede analyse en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode veilig en prettig in uw huis te wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Weststellingwerf (https://www.weststellingwerf.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als drempels of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Nadien geven ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift laten monteren dat past bij uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of gelijk aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Griffioenpark 1
 • 8471 KR, Weststellingwerf
 • Website: www.weststellingwerf.nl
 • E-mail: info@weststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 140561

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Noordwolde bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het aanbod trapliften uitproberen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een ervaren adviseur kan u passende systemen introduceren en informeert welk systeem aansluit op uw budget en situatie. Veel van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel bekijkt u merken en winkels die ook leveren in Noordwolde.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Noordwolde.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal populaire producenten met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken bieden een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren diverse geschikte ontwikkelaars Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Strobbe, Triwa, Heymer, Extrema. Gerenommeerde specialisten van dergelijke merken zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, TipTop, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Noordwolde binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Triwa en Extrema hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als de Stannah Solus.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Noordwolde is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Noordwolde werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 130 KG – 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze huizen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie