Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Doldersum

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Doldersum maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u veilig en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op Trapliftexpert.nl treft u belangrijke informatie t.a.v. trapliften. U leest hier alles over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Westerveld.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De tarieven variëren tussen €2500 oplopend tot 9300, inclusief installatie.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Westerveld | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8386
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftOtolift Two

Kosten traplift Doldersum juni 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: het soort trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.700.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.350 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een parkeerbocht zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Doldersum. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.750€1.750 – €2.200Dagdeel
1 bocht€4.650 – €9.400€2.850 – €5.900halve dag
Twee bochten€5.600 – €10.900€3.600 – €7.200Eén dag
Spiltrap€7.550 – €13.300€4.750 – €9.4006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Doldersum.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Doldersum kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u maar zo 50% op de aankoopprijs. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste showrooms kunnen u ook helpen aan 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-doldersum-8386

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Doldersum voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Voorts zijn er buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.750 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.250 incl. plaatsing. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede firma die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerveld d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Westerveld. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en beslist of een stoellift de ideale optie is. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een prettige manier thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Westerveld (https://www.gemeentewesterveld.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur analyseert of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak opstapjes of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna bieden ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een lift uitzoeken die rijmt met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of gelijk aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 1
 • 7981 EL, Westerveld
 • Website: www.gemeentewesterveld.nl
 • E-mailadres: info@gemeentewesterveld.nl
 • Telefoonnummer: 140521

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Doldersum vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een dealer of leverancier in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal opties introduceren en adviseert welk merk/model matcht met uw trap, situatie en budget. De meeste showrooms verkopen diverse merken. In deze tabel treft u aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Doldersum.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Doldersum.

Goede merken
In uw omgeving zijn meerdere bekende merken operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers focussen zich op een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit enkele bekende merken Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Triwa, Heymer, Platinum, Minivator. Erkende (2e hands) leveranciers van dergelijke merken zijn 123traplift, TipTop, Vegro, Smienk, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het kopen van een fijne huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal zal de montage van een traplift in Doldersum in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Stannah of PractiComfort beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant classic.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Doldersum is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Doldersum benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen ligt dat tussen de 100 KG en 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is het systeem bestand tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie