Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dronten

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Dronten vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u zonder risico en zonder moeite blijven genieten van uw woning. Op deze site leest u praktische adviezen ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de totale kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Dronten.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2550 & €8000, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten traplift juli 2024 | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteDronten | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFlevoland
GemeenteDronten
Postcode8252
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftStannah Starla

Kosten traplift Dronten juli 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 zaken: het type trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.100.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.550 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een parkeerbocht zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze voordelige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel verstrekken wij de adviesprijzen van het installeren van een traplift in Dronten. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.550€1.600 – €2.200halve dag
Eén bocht€5.250 – €9.700€2.600 – €5.8005 uur
2 bochten€6.250 – €10.100€3.700 – €7.900Hele dag
Spiltrap€8.350 – €14.200€4.700 – €9.1005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Dronten.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Dronten is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden grondig getest en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u zo 45% op de aankoopprijs. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2e-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-dronten-8252

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste systemen hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Dronten voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Ook bestaan er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.200 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.050 incl. installatie. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dronten door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Dronten. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Dronten (https://www.dronten.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent verkent of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. opstapjes of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna krijgt u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model selecteren die aansluit op uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of wilt u een WMO-melding doen? In onderstaand schema plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Rede 1
 • 8251 ER, Dronten
 • Website: www.dronten.nl
 • E-mail: gemeente@dronten.nl
 • Telefoonnummer: 0321388911

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Dronten zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u passende mogelijkheden laten zien en informeert u over welk merk/model in lijn is met de situatie en het budget. Veel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder vergelijkt u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Dronten.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Dronten.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal goede ontwikkelaars actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers staan bekend om een korte levertijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden vijf grote traplift fabrikanten De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Platinum, Heymer, Extrema, Minivator. Gerenommeerde dealers van bovengenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, TipTop, RecentLift, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist kan u helpen bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Dronten binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Handicare + Extrema hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare Freecurve.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Dronten is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Dronten benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Doorgaans fluctueert dat tussen de 100 KG tot 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie