Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Biddinghuizen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Biddinghuizen biedt uitkomst! Een groot aantal senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u zorgeloos en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Hieronder treft u belangrijke adviezen omtrent trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, hoe het werkt, de montagekosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u online een brochure of een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Dronten.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De prijzen variëren tussen €1750 tot maar liefst €9200, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Dronten | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieFlevoland
GemeenteDronten
Postcode8256
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftStannah Solus

Kosten traplift Biddinghuizen april 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs wordt bepaald door twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens geldt er een meerprijs voor opties zoals een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.200.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht start bij €6.200.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.300 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder verstrekken wij de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Biddinghuizen. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.800€1.850 – €2.150Dagdeel
1 bocht€5.000 – €9.600€2.500 – €6.4001/2 dag
Twee bochten€6.550 – €11.000€3.750 – €7.8005,5 uur
Spiltrap€8.200 – €12.600€5.000 – €10.1006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Biddinghuizen.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Biddinghuizen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u maar zo 50% op de aankoopprijs. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. De meeste verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-biddinghuizen-8256

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Bijna alle merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Biddinghuizen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast zijn er systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.700 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.400 incl. installatie. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een sta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire organisatie die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dronten d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Dronten. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Dronten (https://www.dronten.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens bieden ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een model kiezen die in lijn is met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Rede 1
 • 8251 ER, Dronten
 • Website: www.dronten.nl
 • E-mail: gemeente@dronten.nl
 • Telefoonnummer: 0321388911

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Biddinghuizen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u geschikte stoelliften tonen en adviseert welk type lift past past bij uw wensen en budget. Een groot deel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Biddinghuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Biddinghuizen.

Populaire merken
In uw omgeving zijn vijf professionele leveranciers werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten staan in voor een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal geschikte traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Minivator, Strobbe, Extrema, Triwa. Populaire (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn RecentLift, Vegro, PractiComfort, 123traplift, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist kan u helpen met het uitkiezen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan de montage van een traplift in Biddinghuizen in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Otolift & 123 traplift verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Otolift Two.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Biddinghuizen is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Biddinghuizen werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken ligt dat tussen de 115 KG – 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie