Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Swifterbant

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Swifterbant vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u zonder risico en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Aan de hand van deze website bekijkt u praktische details ten aanzien van trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Ook kunt u zonder kosten een brochure of een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Dronten.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een veilige en prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1900 tot maar liefst €8200, incl. montage.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Dronten | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFlevoland
GemeenteDronten
Postcode8255
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftStannah Sadler

Kosten traplift Swifterbant juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: de vorm van de trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.700 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een noodbatterij zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze interessante vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Swifterbant. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.750€1.700 – €2.3504 uur
Eén bocht€4.500 – €8.000€3.200 – €6.200halve dag
Meerdere bochten€5.950 – €11.700€4.250 – €7.6001 dag
Draaiende trap€7.700 – €12.000€5.050 – €10.900Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Swifterbant.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Swifterbant is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden grondig getest en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u eenvoudig 35% – 60% op de aankoopprijs. Uiteraard is dat een duurzame investering. Steeds meer showrooms hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-swifterbant-8255

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Swifterbant voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder zijn er speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.300 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.000 inclusief installatie. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit type werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften worden aangeboden v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dronten met de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Dronten. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Dronten (https://www.dronten.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert analyseert of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna geven ze u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een type selecteren die in lijn is met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer informatie of nu direct aanmelden voor de WMO? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Rede 1
 • 8251 ER, Dronten
 • Website: www.dronten.nl
 • E-mail: gemeente@dronten.nl
 • Telefoonnummer: 0321388911

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Swifterbant bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende mogelijkheden introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past voldoet aan uw situatie. Veel winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel bekijkt u winkels en producenten die ook liften monteren in Swifterbant.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Swifterbant.

Populaire merken
In ons land zijn enkele erkende ontwikkelaars met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers verzekeren een korte installatietijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden meerdere professionele fabrikanten Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Minivator, Heymer, Triwa, Extrema. Betrouwbare wederverkopers van dergelijke merken zijn Smienk, TipTop, Vegro, 123traplift, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het kopen van een prettige huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Swifterbant binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden uitgebreide getest zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Triwa & Heymer verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Platinum Curve.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Swifterbant is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Swifterbant hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen ligt dat tussen de 100 KG & 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie