Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Veessen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Veessen maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u weer zelf en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Via deze pagina bekijkt u handige tips met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Bovendien kunt u direct een brochure of een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Heerde.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zorgeloos en op een prettige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2250 tot wel €9700, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHeerde | Merken en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Postcode8194
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Parallel

Kosten traplift Veessen juni 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: uw trapsituatie en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Tevens geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.900.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.300 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een vijfpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze voordelige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder verstrekken wij de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Veessen. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.700€1.800 – €2.2004 uur
1 bocht€4.700 – €8.400€2.850 – €5.4001/2 dag
Twee bochten€6.400 – €10.400€4.500 – €7.7005,5 uur
Draaiende trap€7.800 – €13.000€4.650 – €10.1001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Veessen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Veessen kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden uitvoerig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u eenvoudig 60% vergeleken met een nieuw model. Ook is recycling goed voor het milieu. Veel verkopers bieden een assortiment met 2e-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-veessen-8194

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste producten beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Veessen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Bovendien onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 incl. montage.Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zo is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit product beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede firma die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heerde binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Heerde. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Heerde (https://www.heerde.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna geven ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U mag nu een lift kiezen die matcht met uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of meteen een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 1
 • 8181 JE, Heerde
 • Website: www.heerde.nl
 • E-mailadres: gemeente@heerde.nl
 • Telefoonnummer: 0578699494

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Veessen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom in de omgeving. Een erkende adviseur kan u de populaire stoelliften demonstreren en vertelt welk model aansluit op de situatie en het budget. Het gros van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In het onderstaande overzicht staan fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Veessen.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Veessen.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn meerdere bekende traplift fabrikanten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken focussen zich op een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit 5 geschikte ontwikkelaars Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Platinum, Triwa, Extrema, Heymer. Bekende verkopers van dergelijke merken zijn PractiComfort, 123traplift, Vegro, RecentLift, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Veessen in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Handicare & 123 traplift verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Starla.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Veessen is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Veessen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG & 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie