Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Emst

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Emst maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op de traplift-vergelijker leest u waardevolle tips ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Epe.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1750 & €9800, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteEpe | Merken en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteEpe
Postcode8166
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Emst juni 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs is afhankelijk van twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.200.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.700 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze lokkertjes schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte treft u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het installeren van een traplift in Emst. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.850€1.550 – €2.3504,5 uur
1 bocht€4.500 – €9.300€3.250 – €6.6004,5 uur
2 bochten€6.100 – €11.700€4.150 – €7.9006,5 uur
Spiltrap€7.650 – €12.800€4.600 – €10.2006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Emst.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Emst is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden helemaal gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u gemakkelijk 55% op de nieuwprijs. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer showrooms hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-emst-8166

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Emst voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Verder onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.650 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.900 incl. installatie. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Epe met de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Epe. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Epe (https://www.epe.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan drempels of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Vervolgens geven ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een type uitzoeken die voldoet aan uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Markt 14
 • 8161 CL, Epe
 • Website: www.epe.nl
 • E-mail: gemeente.epe@epe.nl
 • Telefoonnummer: 05786787878

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Emst zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u verschillende stoelliften demonstreren en adviseert welk model aansluit op uw wensen, eisen en budget. Het gros van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht vindt u aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Emst.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Emst.

Geschikte merken
In ons land zijn diverse professionele traplift fabrikanten aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers hanteren een korte installatietijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden vijf geschikte producenten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Triwa, Strobbe, Minivator, Extrema. Betrouwbare adviseurs van deze modellen zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, Vegro, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist helpt u graag bij het kopen van de beste huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de montage van een traplift in Emst binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Platinum + Strobbe hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Stannah Sadler.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Emst is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Emst hanteert een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken ligt dat tussen de 115 KG tot 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie