Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Giethmen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Giethmen verschaft u die mogelijkheid! Veel mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze site bekijkt u uitgebreide informatie omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de tarieven, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Bovendien kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Ommen.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een betrouwbare en prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €2400 en €9200, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Ommen | Fabrikanten en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode8147
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Giethmen juni 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.500 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze lokkertjes klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Giethmen. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.500€1.550 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€5.050 – €8.900€3.450 – €6.6004,5 uur
Meerdere bochten€6.050 – €10.600€4.200 – €7.0006,5 uur
Spiltrap€8.200 – €14.400€4.750 – €10.5005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Giethmen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Giethmen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u gemakkelijk 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Veel verkooppunten hebben op dit moment diverse tweedehands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-giethmen-8147

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel systemen hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Giethmen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Tevens verkoopt men buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.400 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.500 incl. montage.Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en overige opties zoals eenparkeerbocht.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire firma die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ommen via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Ommen. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Ommen (https://www.ommen.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist bekijkt of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens verstrekken ze u details over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een model laten monteren die voldoet aan uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of wilt u aanmelden voor de WMO? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Chevalleraustraat 2
 • 7731 EE, Ommen
 • Website: www.ommen.nl
 • E-mailadres: gemeente@ommen.nl
 • Telefoonnummer: 140529

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Giethmen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte liften demonstreren en informeert welk soort lift rijmt met de situatie en het budget. De meeste verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel bekijkt u winkels en producenten die ook liften installeren in Giethmen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Giethmen.

Goede merken
In uw omgeving zijn 5 populaire producenten met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten staan in voor een snelle levering en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan meerdere professionele ontwikkelaars We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Extrema, Platinum, Strobbe, Heymer. Grote aanbieders van merken als deze zijn PractiComfort, Vegro, Smienk, 123traplift, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van een fijne huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Giethmen al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Platinum of Smienk hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 55.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Giethmen is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Giethmen benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak ligt dat tussen de 105 KG – 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort woningen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie