Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ommen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Ommen vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u zelfstandig en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina bieden wij waardevolle beschrijvingen t.a.v. trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, de werking, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Uiteraard kunt u online een brochure of een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Ommen.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder gevaar en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De totale kosten liggen tussen de €2550 tot maar liefst €8000, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift februari 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteOmmen | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7731
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 75

Kosten traplift Ommen februari 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs komt tot stand middels 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.250.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.250 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een klaprail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder verstrekken wij een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Ommen. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.350€1.700 – €2.250halve dag
Eén bocht€4.700 – €8.700€3.250 – €6.400Dagdeel
2 bochten€6.100 – €10.800€3.950 – €7.3006 uur
Draaiende trap€8.100 – €13.000€5.450 – €9.000Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Ommen.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Ommen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u maar zo 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat fabrikanten hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-ommen-7731

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste systemen hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Ommen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.300 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.400 incl. plaatsing. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en overige opties zoals een4-puntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ommen d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Ommen. Burgers met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert maakt een afspraak en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode op een veilige manier thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Ommen (https://www.ommen.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert bekijkt of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna verstrekken ze u details over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een model uitzoeken die rijmt met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Chevalleraustraat 2
 • 7731 EE, Ommen
 • Website: www.ommen.nl
 • E-mailadres: gemeente@ommen.nl
 • Telefoonnummer: 140529

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Ommen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u de populaire mogelijkheden demonstreren en vertelt welk model aansluit op uw trap, situatie en budget. Het gros van de aanbieders hebben een divers aanbod. In het schema hieronder treft u verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Ommen.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met goede leveranciers van trapliften in Ommen.

Goede merken
In uw omgeving zijn 5 geschikte merken met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten hanteren een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de volgende tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren vijf professionele producenten Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Triwa, Platinum, Extrema, Strobbe. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, Smienk, Vegro, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van een passende huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de montage van een traplift in Ommen binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als ThyssenKrupp en TipTop hebben een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 55.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Ommen is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Ommen verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis schommelt dat tussen de 125 KG – 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie