Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Witharen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Witharen maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u veilig en moeiteloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze website kunt u aan de slag met handige specificaties met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten een brochure of een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Ommen.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2350 & €9400, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteOmmen | Merken en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7738
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 75

Kosten traplift Witharen juni 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.100.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.350 of meer.
 • Extra opties zoals een draaifunctie komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze gunstige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder verstrekken wij de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Witharen. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.400€1.550 – €2.350halve dag
1 bocht€5.200 – €9.200€2.900 – €6.3001/2 dag
Twee bochten€5.600 – €11.900€3.750 – €7.600Hele dag
Spiltrap€8.400 – €13.900€5.050 – €10.2006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Witharen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Witharen is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden helemaal gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u eenvoudig 55% op de aanschaf van uw traplift. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer leveranciers bieden een assortiment met 2e-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-witharen-7738

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Witharen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Daarnaast verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap start bij €2.500 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.750 incl. installatie. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs hangt af van het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €12.100.



Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ommen via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Ommen. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Ommen (https://www.ommen.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. opstapjes of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens bieden ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model kopen dat past bij uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of direct een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Chevalleraustraat 2
 • 7731 EE, Ommen
 • Website: www.ommen.nl
 • E-mailadres: gemeente@ommen.nl
 • Telefoonnummer: 140529

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Witharen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een dealer of leverancier in de regio. Een betrouwbare expert kan u de populaire systemen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift matcht met de situatie en het budget. Het gros van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel treft u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Witharen.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Witharen.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele betrouwbare ontwikkelaars aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten focussen zich op een korte installatietijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden verschillende professionele ontwikkelaars De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Heymer, Triwa, Minivator, Strobbe. Populaire aanbieders van merken als deze zijn TipTop, PractiComfort, RecentLift, Vegro, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het vinden van een geschikte huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Witharen binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Handicare + Smienk verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 950+.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Witharen is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Witharen verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen ligt dat tussen de 105 KG en 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze huizen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie