Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Arriën

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Arriën maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning de trap op en af. Op deze webpagina kunt u aan de slag met handige beschrijvingen wat betreft trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, een technische beschrijving, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Ommen.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder risico en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De tarieven liggen tussen de €2500 tot maar liefst €10200, inclusief montage.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Ommen | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7735
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Arriën juli 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs hangt af van twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.250.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.550 incl. montage.
 • Extra opties zoals een luxe stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder voorzien we u van verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het installeren van een traplift in Arriën. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.700€1.550 – €2.3503,5 uur
1 bocht€5.500 – €9.300€3.350 – €6.200Dagdeel
Meerdere bochten€6.350 – €10.800€3.650 – €7.3006,5 uur
Wenteltrap€8.550 – €13.200€5.150 – €10.600Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Arriën.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Arriën is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u al snel 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-arrien-7735

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste merken beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Arriën voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast zijn er buitenliften. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap start bij €2.850 incl. montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.800 incl. plaatsing. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire zaak die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ommen binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Ommen. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent veilig en prettig thuis te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Ommen (https://www.ommen.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien verstrekken ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift kopen dat past bij uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of gelijk aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Chevalleraustraat 2
 • 7731 EE, Ommen
 • Website: www.ommen.nl
 • E-mail: gemeente@ommen.nl
 • Telefoonnummer: 140529

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Arriën subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u geschikte stoelliften laten zien en geeft aan welk systeem matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder bieden wij de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Arriën.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Schema met goede leveranciers van trapliften in Arriën.

Professionele merken
In ons land zijn verschillende goede leveranciers met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers staan bekend om een snelle montage en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan vijf geschikte traplift bouwers We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Heymer, Extrema, Platinum, Triwa. Erkende specialisten van dergelijke merken zijn RecentLift, PractiComfort, Vegro, TipTop, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Arriën binnen een paar weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden uitgebreide getest zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals ThyssenKrupp + 123 traplift verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Air.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Arriën is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Arriën verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG & 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie