Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Punthorst

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Punthorst maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u weer zelf en zeer eenvoudig gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze pagina leest u bruikbare beschrijvingen over trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Ook kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Staphorst.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een veilige en aangename manier de trap op en af.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €1950 tot wel €10000, incl. plaatsing.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Tarieven traplift april 2024 | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteStaphorst | Merken en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcode7715
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1100

Kosten traplift Punthorst april 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.450.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €6.200.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.600 of meer.
 • Extra opties zoals een hoofdsteun komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze goedkope vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder verschaffen we indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Punthorst. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.950€1.800 – €2.2503,5 uur
1 bocht€5.250 – €8.900€3.200 – €6.300Dagdeel
Twee bochten€6.200 – €10.100€3.850 – €7.3005,5 uur
Draaiende trap€7.850 – €13.200€4.650 – €10.8005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Punthorst.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Punthorst kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u maar zo 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. De meeste verkopers kunnen u ook helpen aan 2e-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-punthorst-7715

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel merken bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Punthorst voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Ook bestaan er speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.750 inclusief plaatsing. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €9.750. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Staphorst d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Staphorst. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Staphorst (https://www.staphorst.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-12 weken. Vanaf dat moment geven ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een lift laten plaatsen dat past bij uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of wilt u aanmelden voor de WMO? In de grijze box treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Binnenweg 26
 • 7951 DE, Staphorst
 • Website: www.staphorst.nl
 • E-mail: gemeente@staphorst.nl
 • Telefoonnummer: 0522467487

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Punthorst subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende systemen tonen en adviseert welk model rijmt met uw wensen, eisen en budget. Veel van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder vergelijkt u winkels en producenten die ook liften monteren in Punthorst.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Punthorst.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal geschikte ontwikkelaars operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken beloven een korte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan verschillende erkende ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Platinum, Extrema, Heymer, Minivator. Grote verkopers van deze modellen zijn 123traplift, PractiComfort, Vegro, RecentLift, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist zal u bijstaan bij het aanschaffen van een prettige huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Punthorst binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Triwa en RecentLift bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare Freecurve.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Punthorst is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Punthorst werkt met een maximale draagkracht in KG. Vaak wisselt dat tussen de 110 KG en 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie