Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Brucht

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Brucht vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u risicoloos en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. In het volgende overzicht bieden wij handige tips omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Bovendien kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Hardenberg.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zorgeloos en op een aangename manier naar boven en naar beneden.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De tarieven liggen tussen de €2100 oplopend tot 9900, inclusief montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Hardenberg | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7696
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Veel geplaatste liftStannah Sadler

Kosten traplift Brucht mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs wordt bepaald door 2 factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.400.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.200.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.550.
 • Een upgrade zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder treft u de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Brucht. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.850€1.700 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€4.550 – €9.700€2.700 – €6.200Dagdeel
2 bochten€6.200 – €10.600€4.200 – €7.9006,5 uur
Draaiende trap€8.200 – €13.900€5.550 – €9.6001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Brucht.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Brucht is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u eenvoudig 50% – 60% op de nieuwprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-brucht-7696

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle systemen hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Brucht voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.750 incl. montage.Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs hangt af van de grootte van de trap en overige opties zoals eenparkeerbocht.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit model heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede organisatie die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften kosten al snel €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardenberg via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Hardenberg. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 2-6 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een lift kopen die rijmt met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct aanmelden voor de WMO? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stephanuspark 1
 • 7772 HZ, Hardenberg
 • Website: www.hardenberg.nl
 • E-mail: wmo@hardenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140523

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Brucht subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u meerdere opties laten zien en adviseert welk model in lijn is met uw trap, situatie en budget. Veel verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel treft u leveranciers en merken die ook actief zijn in Brucht.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Brucht.

Professionele merken
In uw regio zijn enkele goede producenten actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken staan voor een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het overzicht hieronder bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn enkele betrouwbare traplift bouwers Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Platinum, Minivator, Triwa, Extrema. Grote verkopers van deze modellen zijn Vegro, RecentLift, PractiComfort, Smienk, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de installatie van een traplift in Brucht binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Otolift & Strobbe beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 60.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Brucht is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Brucht verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 100 KG tot 175 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie