Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Mariënberg

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Mariënberg maakt het mogelijk! Een groot aantal senioren kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze website vindt u uitgebreide beschrijvingen betreffende trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kunt u online en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Hardenberg.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zorgeloos en op een aangename manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De tarieven schommelen tussen €2450 tot wel €10000, inclusief installatie.
 • Soms krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHardenberg | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7692
WMO Beslissingstermijn2-6 weken
Populaire trapliftOtolift Line

Kosten traplift Mariënberg juni 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt bepaald door twee factoren: type trap (met bochten of recht) en de gewenste opties. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.850.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.350 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een parkeerbocht zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel bieden wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten plaatsen van een traplift in Mariënberg. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.500€1.800 – €2.2001/2 dag
1 bocht€4.850 – €9.300€3.400 – €6.1005 uur
2 bochten€5.950 – €11.100€3.900 – €7.0005,5 uur
Spiltrap€7.650 – €12.700€5.100 – €9.0006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Mariënberg.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Mariënberg kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden goed getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u eenvoudig 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2e-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-marienberg-7692

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel soorten hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Mariënberg voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Ook kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.700 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.150 inclusief plaatsing. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een automatische schuifrail.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze variant beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hardenberg door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Hardenberg. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hardenberg (https://www.hardenberg.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur verkent of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 2-6 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een lift uitkiezen die aansluit op uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer informatie of gelijk hulp aanvragen? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stephanuspark 1
 • 7772 HZ, Hardenberg
 • Website: www.hardenberg.nl
 • E-mailadres: wmo@hardenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140523

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Mariënberg lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u meerdere modellen introduceren en geeft aan welk model rijmt met de situatie en het budget. Veel aanbieders bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder treft u de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Mariënberg.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Mariënberg.

Goede merken
In uw regio zijn meerdere betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten werken met een korte installatietijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit 5 goede traplift fabrikanten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Extrema, Minivator, Heymer, Strobbe. Bekende dealers van de genoemde merken zijn Vegro, PractiComfort, 123traplift, RecentLift, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan de installatie van een traplift in Mariënberg binnen een paar weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Handicare en 123 traplift verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 60.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Mariënberg is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Mariënberg verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis fluctueert dat tussen de 105 KG – 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is het systeem bestand tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie