Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Daarlerveen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Daarlerveen vergroot uw zelfstandigheid. Veel senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u zorgeloos en moeiteloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met praktische adviezen wat betreft trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en onderhoud. Bovendien kunt u online en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Hellendoorn.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven schommelen tussen €2400 tot zo’n €8700, incl. montage.
 • Mogelijk krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Hellendoorn | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7687
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Daarlerveen juni 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De totaalprijs is afhankelijk van twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.800.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.400 of meer.
 • Extra upgrades zoals een 4-puntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte treft u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Daarlerveen. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.600€1.850 – €2.3504 uur
Eén bocht€4.500 – €8.300€3.350 – €5.500halve dag
Twee bochten€5.800 – €10.000€4.300 – €7.5006 uur
Spiltrap€7.900 – €14.400€4.500 – €9.300Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Daarlerveen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Daarlerveen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u tot wel 60% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer verkopers hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-daarlerveen-7687

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Bijna alle soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Daarlerveen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.300 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.850 incl. montage.Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire verkoper die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hellendoorn met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Hellendoorn. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en besluit of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Hellendoorn (https://www.hellendoorn.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend geven ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een type aanschaffen die aansluit op uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Willem-Alexanderstraat 7
 • 7442 MA, Hellendoorn
 • Website: www.hellendoorn.nl
 • E-mail: wiz@hellendoorn.nl
 • Telefoonnummer: 0548630215

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Daarlerveen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u geschikte mogelijkheden introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model aansluit op uw budget en situatie. Het gros van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder vindt u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Daarlerveen.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Daarlerveen.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere erkende producenten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten bieden een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In deze tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn verschillende erkende leveranciers De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Triwa, Strobbe, Heymer, Minivator. Bekende (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn RecentLift, Smienk, TipTop, PractiComfort, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een fijne huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Daarlerveen binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te waarborgen. Dealers als ThyssenKrupp + PractiComfort verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 55.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Daarlerveen is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Daarlerveen verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans fluctueert dat tussen de 130 KG & 160 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie