Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Langeveen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Langeveen vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kan men zonder zorgen en comfortabel de trap op en af. Op deze website vindt u bruikbare adviezen wat betreft trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe het werkt, de kosten, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u ook meteen en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Tubbergen.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1950 oplopend tot 9300, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteTubbergen | Merken en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7679
WMO Beslissingstermijn3-9 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Langeveen februari 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Ook zijn er extra kosten voor extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.400.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.600 of meer.
 • Extra opties als een parkeerbocht zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Langeveen. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.700€1.650 – €2.1503,5 uur
1 bocht€5.050 – €8.100€3.000 – €5.1005 uur
Meerdere bochten€6.550 – €10.200€3.650 – €7.7006 uur
Draaiende trap€7.950 – €13.800€5.350 – €9.2006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Langeveen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Langeveen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u maar zo 40% – 45% op de aanschafwaarde. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-langeveen-7679

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste types hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Langeveen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.450 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.400 incl. plaatsing. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenvierpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tubbergen door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Tubbergen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en beslist of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Met de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Tubbergen (https://www.tubbergen.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 3-9 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een traplift laten installeren die voldoet aan uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of gelijk aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7650 AA, Tubbergen
 • Website: www.tubbergen.nl
 • E-mailadres: zorg@tubbergen.nl
 • Telefoonnummer: 0546628000

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Langeveen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een productspecialist kan u een aantal liften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk model aansluit op de situatie en het budget. Een groot deel van de aanbieders hebben een divers aanbod. In deze tabel vindt u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Langeveen.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Langeveen.

Goede merken
In uw omgeving zijn meerdere populaire fabrikanten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers hanteren een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren enkele populaire producenten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens worden er ook producten verkocht van Extrema, Minivator, Strobbe, Platinum, Heymer. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn Smienk, TipTop, PractiComfort, RecentLift, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de montage van een traplift in Langeveen in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Handicare en TipTop hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant classic.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Langeveen is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Langeveen hanteert een maximale draagkracht in KG. Vaak ligt dat tussen de 100 KG & 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie