Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Reutum

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Reutum verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en moeiteloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. In het volgende overzicht vindt u belangrijke beschrijvingen aangaande trapliften. Wij bieden handige info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de totale kosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kan men kosteloos een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Tubbergen.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een veilige en eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De tarieven liggen tussen de €2350 en €9600, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift mei 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Tubbergen | Fabrikanten en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7667
WMO Beslissingstermijn3-9 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 10

Kosten traplift Reutum mei 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: type trap (met bochten of recht) en eventuele extra’s. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.600.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.450 of nog duurder.
 • Extra opties als een meedraaiende stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder bieden wij de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in Reutum. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.850€1.800 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€5.150 – €8.700€3.250 – €5.800Dagdeel
2 bochten€6.350 – €11.300€4.200 – €7.3006 uur
Wenteltrap€8.000 – €14.200€5.200 – €9.6005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Reutum.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Reutum is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden grondig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u maar zo 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. De meeste showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-reutum-7667

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Veel soorten hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Reutum voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er al voor €2.200 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.850 incl. installatie. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tubbergen binnen de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Tubbergen. Mensen met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Tubbergen (https://www.tubbergen.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent beslist of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 3-9 weken. Hierna krijgt u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een model uitkiezen die rijmt met uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk aanmelden voor de WMO? In de box hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7650 AA, Tubbergen
 • Website: www.tubbergen.nl
 • E-mailadres: zorg@tubbergen.nl
 • Telefoonnummer: 0546628000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Reutum onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer in de regio. Een erkende adviseur kan u meerdere stoelliften demonstreren en geeft aan welk type lift past in lijn is met de situatie en het budget. Veel dealers hanteren verschillende merken en modellen. In het schema hieronder vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Reutum.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Reutum.

Populaire merken
In Nederland zijn diverse professionele fabrikanten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten bieden een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit een aantal betrouwbare traplift bouwers Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Heymer, Platinum, Extrema, Minivator. Gerenommeerde aanbieders van deze merken zijn o.a. Smienk, PractiComfort, 123traplift, Vegro, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het uitzoeken van een passende huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Reutum al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Minivator & PractiComfort beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 75.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Reutum is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Reutum werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak ligt dat tussen de 120 KG & 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie