Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Manderveen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Manderveen maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u risicoloos en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze site treft u handige informatie ten aanzien van trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, technische details, de onkosten, de WMO regelingen en veiligheid. Daarnaast kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Tubbergen.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2000 & €9000, inclusief montage.
 • Soms ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Tubbergen | Merken en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7664
WMO Beslissingstermijn3-9 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 80

Kosten traplift Manderveen februari 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs hangt af van twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.600 of nog duurder.
 • Opties zoals een driepuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze lokkertjes klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder bekijkt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Manderveen. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.700€1.850 – €2.2004 uur
1 bocht€4.750 – €9.500€2.850 – €5.3004,5 uur
Meerdere bochten€5.750 – €10.100€3.650 – €7.500Hele dag
Wenteltrap€8.400 – €13.500€4.800 – €10.400Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Manderveen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Manderveen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u maar zo 45% – 50% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste leveranciers bieden een assortiment met 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-manderveen-7664

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle soorten hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Manderveen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.250 inclusief montage. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een luxe stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tubbergen via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Tubbergen. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang comfortabel thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Tubbergen (https://www.tubbergen.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent bekijkt of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 3-9 weken. Vervolgens verstrekken ze u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een traplift laten plaatsen die matcht met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7650 AA, Tubbergen
 • Website: www.tubbergen.nl
 • E-mail: zorg@tubbergen.nl
 • Telefoonnummer: 0546628000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Manderveen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of meerdere trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u verschillende mogelijkheden demonstreren en vertelt welke uitvoering in lijn is met uw trap, situatie en budget. De meeste aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In het schema hieronder staan merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Manderveen.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Manderveen.

Erkende merken
In Nederland zijn meerdere professionele traplift fabrikanten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars staan voor een snelle levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal professionele merken Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook worden er ook producten verkocht van Strobbe, Heymer, Minivator, Platinum, Triwa. Erkende aanbieders van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, Smienk, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het kopen van de beste huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal de installatie van een traplift in Manderveen binnen een paar weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Acorn + Smienk hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Manderveen is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Manderveen werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 115 KG en 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie