Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hezingen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Hezingen kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u weer zelf en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Via deze website bekijkt u handige details betreffende trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, de unieke werking, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en onderhoud. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Tubbergen.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder risico en op een plezante manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De prijzen schommelen tussen €1850 tot zo’n €8900, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift mei 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteTubbergen | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7662
WMO Beslissingstermijn3-9 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Hezingen mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.550.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.150.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze voordelige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder verschaffen we indicatieve prijzen van het laten installeren van een traplift in Hezingen. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.600€1.700 – €2.3003,5 uur
1 bocht€5.000 – €9.200€2.550 – €5.600halve dag
2 bochten€6.000 – €10.800€3.550 – €7.7001 dag
Wenteltrap€7.750 – €14.000€5.400 – €9.8005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hezingen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hezingen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u al snel 45% op de aanschafwaarde. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Veel fabrikanten hebben op dit moment diverse gebruikte liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-hezingen-7662

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel modellen hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Hezingen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook bestaan er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.850 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.950 incl. montage.Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €9.250. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Dit model beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften kosten al gauw €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tubbergen d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Tubbergen. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Tubbergen (https://www.tubbergen.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert analyseert of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 3-9 weken. Na deze termijn krijgt u details over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een type uitzoeken die voldoet aan uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of direct een aanvraag indienen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7650 AA, Tubbergen
 • Website: www.tubbergen.nl
 • E-mailadres: zorg@tubbergen.nl
 • Telefoonnummer: 0546628000

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Hezingen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u de populaire uitvoeringen demonstreren en geeft aan welk soort lift matcht met de situatie en het budget. De meeste dealers hebben een divers aanbod. In het schema hieronder bieden wij de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Hezingen.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Hezingen.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn diverse bekende producenten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars werken met een korte installatietijd en uitstekende service. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit vijf geschikte leveranciers Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien worden er ook producten verkocht van Triwa, Platinum, Extrema, Strobbe, Heymer. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. 123traplift, Smienk, TipTop, RecentLift, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het kopen van de beste huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Hezingen al binnen 2 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden goed getest zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Acorn of 123 traplift bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Hezingen is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Hezingen verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis schommelt dat tussen de 125 KG – 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze type woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie