Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoge Hexel

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Hoge Hexel maakt het mogelijk! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u zelfstandig en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Via onze vergelijker bekijkt u bruikbare specificaties over trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, hoe het werkt, de totale kosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Daarbovenop kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Wierden.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zorgeloos en op een aangename manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €2600 & €9700, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Wierden | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7645
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Hoge Hexel juni 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs is afhankelijk van twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Vaak worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.100 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een luxe stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder bekijkt u de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Hoge Hexel. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.700€1.600 – €2.300halve dag
Eén bocht€4.650 – €9.800€3.250 – €5.3004,5 uur
Twee bochten€6.250 – €10.900€3.650 – €7.500Hele dag
Draaiende trap€8.400 – €13.100€5.450 – €10.8006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Hoge Hexel.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Hoge Hexel is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u eenvoudig 40% op de nieuwprijs. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer verkopers bieden een assortiment met 2de-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-hoge-hexel-7645

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle soorten hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Hoge Hexel voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Voorts zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.950 incl. plaatsing. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een automatische voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit model heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire firma die een rolstoellift kan monteren. Deze liften kosten al snel €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wierden via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Wierden. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Wierden (https://www.wierden.nl).
 2. De consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist bekijkt of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Hierna krijgt u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een lift uitkiezen die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of direct aanmelden voor de WMO? In de grijze box treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Plantsoenlaan 1
 • 7642 EC, Wierden
 • Website: www.wierden.nl
 • E-mail: gemeente@wierden.nl
 • Telefoonnummer: 0546580990

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Hoge Hexel vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een adviespunt of winkel in de buurt. Een betrouwbare expert kan u verschillende liften laten zien en geeft aan welk model past bij uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel bekijkt u merken en winkels die ook liften installeren in Hoge Hexel.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Hoge Hexel.

Populaire merken
In uw omgeving zijn diverse geschikte traplift fabrikanten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken verzekeren een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In deze tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren vijf goede leveranciers Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder worden er ook producten verkocht van Strobbe, Extrema, Heymer, Minivator, Platinum. Bekende montagepartners van dergelijke merken zijn RecentLift, TipTop, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een passende huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Hoge Hexel binnen een paar weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Triwa & PractiComfort verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Homeglide.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Hoge Hexel is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Hoge Hexel werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel ligt dat tussen de 105 KG & 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort gevallen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie