Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vasse

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Vasse biedt uitkomst! Steeds meer ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u zorgeloos en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. Op deze site vindt u praktische beschrijvingen over trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Meer info? Dan kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Tubbergen.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2050 tot maar liefst €8800, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteTubbergen | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7661
WMO Beslissingstermijn3-9 weken
Vaak gekozen liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Vasse juni 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: het type trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarnaast zijn er extra kosten voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €6.900 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een opklapbare rail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder treft u de richtprijs van het monteren van een traplift in Vasse. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.800€1.600 – €2.3503,5 uur
1 bocht€5.100 – €8.500€2.500 – €6.700Dagdeel
2 bochten€5.650 – €10.300€4.250 – €8.0005,5 uur
Spiltrap€7.500 – €13.700€4.700 – €9.000Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Vasse.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Vasse kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden grondig gecheckt en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u al snel 55% ten opzichte van een nieuw model. Ook is recycling goed voor het milieu. Flink wat showrooms hebben op dit moment diverse 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-vasse-7661

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Vasse voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien bestaan er oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.200 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.500 incl. installatie. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen zijn te koop v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tubbergen met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Tubbergen. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Tubbergen (https://www.tubbergen.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent gaat na of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 3-9 weken. Vanaf dat moment sturen ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag nu een traplift kopen die matcht met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7650 AA, Tubbergen
 • Website: www.tubbergen.nl
 • E-mailadres: zorg@tubbergen.nl
 • Telefoonnummer: 0546628000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Vasse bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt in de buurt. Een productspecialist kan u passende mogelijkheden demonstreren en adviseert welk type lift past aansluit op uw situatie. Een groot deel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder vergelijkt u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Vasse.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Vasse.

Bekende merken
In ons land zijn verschillende goede traplift bouwers met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers staan in voor een snelle montage en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden 5 professionele leveranciers Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Strobbe, Heymer, Extrema, Platinum. Gerenommeerde montagepartners van dergelijke merken zijn TipTop, Smienk, Vegro, PractiComfort, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur kan u helpen bij het kopen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Vasse binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Minivator & TipTop verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 1000.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Vasse is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Vasse hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG en 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie