Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tubbergen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Tubbergen biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u risicoloos en zonder moeite uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze website treft u handige beschrijvingen over trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Daarnaast kan men gelijk en zonder moeite een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Tubbergen.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zorgeloos en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2450 tot zo’n €9400, inclusief plaatsing.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Tubbergen | Merken en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7651
WMO Beslissingstermijn3-9 weken
Populaire trapliftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Tubbergen mei 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt bepaald door 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.100.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €6.350.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.700 of meer.
 • Extra opties zoals een noodbatterij zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze gunstige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel bieden wij de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Tubbergen. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.350€1.600 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.200 – €9.700€2.650 – €6.0005 uur
2 bochten€6.550 – €10.100€3.750 – €7.4006 uur
Wenteltrap€7.850 – €13.100€4.850 – €9.7006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Tubbergen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Tubbergen kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u eenvoudig 60% vergeleken met een nieuw model. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat merken bieden een assortiment met tweedehandse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-tubbergen-7651

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Veel soorten hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Tubbergen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Bovendien bestaan er oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.800 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.950 incl. installatie. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een noodbatterij.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende zaak die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tubbergen binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Tubbergen. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Tubbergen (https://www.tubbergen.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent zoekt uit of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 3-9 weken. Na deze termijn sturen ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een type laten plaatsen dat past bij uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7650 AA, Tubbergen
 • Website: www.tubbergen.nl
 • E-mail: zorg@tubbergen.nl
 • Telefoonnummer: 0546628000

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Tubbergen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een adviespunt of showroom in de omgeving. Een productspecialist kan u passende uitvoeringen laten zien en informeert u over welk merk/model aansluit op de situatie en het budget. Een groot deel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder staan merken en winkels die ook liften monteren in Tubbergen.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Tubbergen.

Bekende merken
In uw omgeving zijn een aantal erkende producenten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars bieden een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftInnovatief en compact design
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan verschillende geschikte merken Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder worden er ook producten verkocht van Extrema, Platinum, Strobbe, Heymer, Triwa. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, Smienk, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een fijne huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal de montage van een traplift in Tubbergen binnen één tot twee weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Stannah of Smienk beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant comfort.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Tubbergen is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Tubbergen benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG – 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie