Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Albergen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Albergen biedt uitkomst! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig naar boven en naar beneden. Op deze site leest u praktische gegevens omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, de unieke werking, de tarieven, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en veiligheid. Meer weten? Dan kunt u online en zonder moeite een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Tubbergen.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De tarieven variëren tussen €1700 tot wel €9000, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Tubbergen | Merken en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7665
WMO Beslissingstermijn3-9 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift Albergen juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs hangt af van 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap stijgen de kosten. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.350 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een automatische klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze aanlokkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Albergen. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.700€1.800 – €2.3004 uur
Eén bocht€5.250 – €8.200€2.750 – €6.8001/2 dag
2 bochten€6.100 – €10.800€3.850 – €7.6006 uur
Draaiende trap€7.750 – €14.400€5.150 – €9.9006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Albergen.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Albergen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u tot wel 45% op de nieuwprijs. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. De meeste verkopers kunnen u ook helpen aan 2e-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-albergen-7665

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste producten beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Albergen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Daarnaast onderscheiden we systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.550 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.150 incl. installatie. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire firma die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tubbergen d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Tubbergen. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Tubbergen (https://www.tubbergen.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent beslist of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 3-9 weken. Vanaf dat moment geven ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een stoellift kiezen die aansluit op uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7650 AA, Tubbergen
 • Website: www.tubbergen.nl
 • E-mail: zorg@tubbergen.nl
 • Telefoonnummer: 0546628000

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Albergen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een adviespunt of showroom in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal modellen demonstreren en adviseert u over welk systeem voldoet aan uw woning en budget. Veel van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder staan fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Albergen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Albergen.

Professionele merken
In uw regio zijn een aantal betrouwbare producenten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten bieden een snelle montage en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende goede traplift bouwers We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien worden er ook producten verkocht van Minivator, Heymer, Extrema, Strobbe, Triwa. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn Vegro, Smienk, 123traplift, PractiComfort, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Albergen al binnen 2 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als ThyssenKrupp & 123 traplift hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Albergen is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Albergen benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel valt dit binnen een marge van 130 KG & 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze gevallen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie