Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Mander

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Mander vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u zonder risico en zonder enige inspanning gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina bieden wij bruikbare details t.a.v. trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, de unieke werking, de geschatte kosten, de WMO en info over het huren van een lift. Daarnaast kan men kosteloos een brochure of een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Tubbergen.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven liggen tussen de €2100 tot zo’n €8900, inclusief installatie.
 • Mogelijk krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteTubbergen | Merken en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7663
WMO Beslissingstermijn3-9 weken
Populaire trapliftTriwa TR 75

Kosten traplift Mander juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap start bij €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.450 incl. montage.
 • Opties zoals een automatische schuifrail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van de richtprijs van het monteren van een traplift in Mander. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.400€1.700 – €2.2004 uur
1 bocht€4.800 – €9.000€2.950 – €6.8004,5 uur
2 bochten€5.900 – €11.700€4.200 – €7.5006,5 uur
Wenteltrap€7.600 – €13.200€5.450 – €10.3006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Mander.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Mander is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden uitgebreid gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u tot wel 60% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast is dat een duurzame investering. Veel aanbieders hebben een ruim aanbod met tweedehands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-mander-7663

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. De meeste producten hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Mander voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Ook zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.200 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 inclusief installatie. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en overige opties zoals eenautomatisch opklapbare voetenplank.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tubbergen met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Tubbergen. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Tubbergen (https://www.tubbergen.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 3-9 weken. Na deze termijn geven ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een lift kopen dat past bij uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7650 AA, Tubbergen
 • Website: www.tubbergen.nl
 • E-mailadres: zorg@tubbergen.nl
 • Telefoonnummer: 0546628000

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Mander bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u passende opties tonen en informeert u over welk model rijmt met uw situatie. Een groot deel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder bieden wij fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Mander.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Mander.

Goede merken
In Nederland zijn diverse populaire merken met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers staan voor een snelle montage en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren 5 goede fabrikanten De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Platinum, Strobbe, Triwa, Extrema. Populaire dealers van bovengenoemde merken zijn 123traplift, Vegro, Smienk, RecentLift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een fijne huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Mander binnen een paar weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Handicare en Smienk verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Platinum Horizon.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Mander is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Mander hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard valt dit binnen een marge van 130 KG – 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie