Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Geesteren

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Geesteren kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u zorgeloos en probleemloos naar boven en naar beneden. In het volgende overzicht kunt u aan de slag met waardevolle details over trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de WMO en info over het huren van een lift. Uiteraard kunt u ook meteen en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Tubbergen.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De prijzen liggen tussen de €2000 tot wel €8600, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Tubbergen | Fabrikanten en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7678
WMO Beslissingstermijn3-9 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Geesteren juni 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs komt tot stand middels 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een klaprail. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra opties als een extra sterke accu.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.250.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.100 of meer.
 • Extra upgrades zoals een parkeerbocht zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel vindt u indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Geesteren. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.650€1.550 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.050 – €9.600€2.700 – €5.9004,5 uur
Meerdere bochten€5.650 – €10.100€4.050 – €7.8006,5 uur
Wenteltrap€7.550 – €12.900€5.500 – €10.300Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Geesteren.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Geesteren is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u eenvoudig 60% vergeleken met een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-geesteren-7678

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel merken hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Geesteren voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.500 incl. installatie. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een hoofdsteun.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenextreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen kosten al snel €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tubbergen via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Tubbergen. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Tubbergen (https://www.tubbergen.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 3-9 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een type laten monteren die matcht met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of gelijk aan de slag met een aanvraag? Hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7650 AA, Tubbergen
 • Website: www.tubbergen.nl
 • E-mailadres: zorg@tubbergen.nl
 • Telefoonnummer: 0546628000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Geesteren bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u verschillende opties laten zien en vertelt welk soort lift aansluit op uw budget en situatie. Veel van de winkeliers hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder treft u winkels en producenten die ook leveren in Geesteren.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Geesteren.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn vijf professionele traplift fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers werken met een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn vijf populaire traplift fabrikanten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Minivator, Strobbe, Heymer, Platinum. Bekende dealers van deze merken zijn o.a. PractiComfort, RecentLift, Smienk, TipTop, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Geesteren al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Handicare & Extrema beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als de Handicare 2000.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Geesteren is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Geesteren communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG & 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende opgewassen tegenextreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie