Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Westerhaar-Vriezenveensewijk

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Westerhaar-Vriezenveensewijk kan u daarbij helpen! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u veilig en zonder moeite van uw hele huis genieten. Via Trapliftexpert.nl vindt u nuttige specificaties inzake trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, technische details, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Daarbovenop kunt u online een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Twenterand.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Risicoloos en op een plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2400 & €8400, inclusief installatie.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteTwenterand | Merken en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7676
WMO Beslissingstermijn8-39 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Westerhaar-Vriezenveensewijk februari 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs is afhankelijk van 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.200 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder bekijkt u de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.850€1.600 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€4.950 – €8.800€2.700 – €6.000halve dag
2 bochten€6.100 – €11.700€3.700 – €7.0005,5 uur
Wenteltrap€8.000 – €12.100€5.550 – €10.8005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Westerhaar-Vriezenveensewijk is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 60% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-westerhaar-vriezenveensewijk-7676

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Westerhaar-Vriezenveensewijk voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Voorts verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.750 inclusief installatie. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende zaak die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Twenterand via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Twenterand. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Twenterand (https://www.twenterand.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist verkent of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-39 weken. Daarna bieden ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een lift selecteren die voldoet aan uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of meteen een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningsweg 28
 • 7672 GD, Twenterand
 • Website: www.twenterand.nl
 • E-mail: info@zorginformatietwenterand.nl
 • Telefoonnummer: 0546481450

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Westerhaar-Vriezenveensewijk onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere liften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering past bij de situatie en het budget. Het gros van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de volgende tabel staan aanbieders en merken die ook actief zijn in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Populaire merken
In Nederland zijn meerdere betrouwbare producenten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers focussen zich op een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit 5 bekende leveranciers Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Minivator, Platinum, Triwa, Strobbe. Populaire (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn Smienk, 123traplift, Vegro, PractiComfort, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het aanschaffen van een prettige huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Westerhaar-Vriezenveensewijk binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Platinum + RecentLift hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Sadler.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Westerhaar-Vriezenveensewijk is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Westerhaar-Vriezenveensewijk verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans valt dit binnen een marge van 115 KG – 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie