Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Twenterand

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Twenterand vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u zonder risico en zonder enige inspanning in uw eigen huis blijven wonen. Op deze website treft u nuttige gegevens t.a.v. trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, de werking, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio Twenterand.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De kosten schommelen tussen €2500 tot wel €8000, inclusief montage.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteTwenterand | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7676
WMO Beslissingstermijn8-39 weken
Vaak gekozen liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Twenterand mei 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs komt tot stand middels twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak geldt er een meerprijs voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.300.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €6.400.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.900 incl. montage.
 • Extra’s zoals een parkeerbocht komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in Twenterand. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.700€1.800 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€4.600 – €8.800€2.950 – €6.2005 uur
2 bochten€6.250 – €11.600€3.900 – €7.9001 dag
Spiltrap€7.600 – €14.000€5.350 – €9.900Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Twenterand.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Twenterand is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u zo 45% – 50% op de aankoopprijs. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-twenterand-7676

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle modellen hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Twenterand voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Voorts kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.750 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.500 incl. installatie. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit model beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Twenterand met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Twenterand. Inwoners met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Twenterand (https://www.twenterand.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert zoekt uit of de traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-39 weken. Daarna krijgt u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type uitzoeken die rijmt met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of snel een aanvraag indienen? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningsweg 28
 • 7672 GD, Twenterand
 • Website: www.twenterand.nl
 • E-mailadres: info@zorginformatietwenterand.nl
 • Telefoonnummer: 0546481450

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Twenterand onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom in de regio. Een ervaren adviseur kan u meerdere systemen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model voldoet aan uw trap, situatie en budget. Veel verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel treft u aanbieders en merken die ook liften installeren in Twenterand.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Twenterand.

Goede merken
In ons land zijn meerdere betrouwbare merken werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten werken met een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden verschillende professionele traplift bouwers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Heymer, Triwa, Minivator, Extrema, Platinum. Grote specialisten van bovengenoemde merken zijn RecentLift, Vegro, 123traplift, PractiComfort, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur helpt u graag bij het kopen van een goede huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Twenterand in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Handicare + Strobbe verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Otolift Line.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Twenterand is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Twenterand hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 125 KG & 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie