Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vroomshoop

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Vroomshoop vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zorgeloos en probleemloos van uw hele huis genieten. Via deze website leest u bruikbare gegevens wat betreft trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Twenterand.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2450 & €8600, inclusief montage.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteTwenterand | Merken en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7681
WMO Beslissingstermijn8-39 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Vroomshoop februari 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor opties zoals een extra sterke accu.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.350 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een driepuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze goedkope vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht vindt u de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Vroomshoop. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.500€1.650 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€4.700 – €8.400€3.100 – €5.9005 uur
Meerdere bochten€6.500 – €10.600€3.750 – €7.0001 dag
Draaiende trap€7.850 – €14.400€4.600 – €10.3001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Vroomshoop.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Vroomshoop is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden goed getest en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u zo 60% op de aankoopprijs. Uiteraard is dat een duurzame investering. Veel showrooms hebben een ruim aanbod met 2e-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-vroomshoop-7681

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Vroomshoop voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.500 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.100 inclusief installatie. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een draaifunctie.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen kosten al gauw €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Twenterand binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Twenterand. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Twenterand (https://www.twenterand.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-39 weken. Vanaf dat moment krijgt u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type laten monteren die rijmt met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of meteen aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningsweg 28
 • 7672 GD, Twenterand
 • Website: www.twenterand.nl
 • E-mailadres: info@zorginformatietwenterand.nl
 • Telefoonnummer: 0546481450

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Vroomshoop zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u meerdere mogelijkheden laten zien en adviseert u over welke uitvoering past bij uw wensen en budget. Veel showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Vroomshoop.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Vroomshoop.

Professionele merken
In uw omgeving zijn 5 goede producenten aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken staan in voor een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren vijf geschikte traplift bouwers Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien worden er ook producten verkocht van Triwa, Extrema, Strobbe, Heymer, Platinum. Erkende dealers van dergelijke merken zijn RecentLift, PractiComfort, Smienk, 123traplift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van een geschikte huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal de montage van een traplift in Vroomshoop binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Acorn & RecentLift beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 2000.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Vroomshoop is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Vroomshoop benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal fluctueert dat tussen de 110 KG en 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie