Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bruinehaar

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Bruinehaar maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en moeiteloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl treft u uitgebreide details m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de montagekosten, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Meer info? Dan kunt u gratis een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Twenterand.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een beschermde en plezierige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €1550 & €8000, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Twenterand | Fabrikanten en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7675
WMO Beslissingstermijn8-39 weken
Populaire liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Bruinehaar juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.750.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht start bij €6.400.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.050.
 • Extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel bekijkt u de richtprijs van het monteren van een traplift in Bruinehaar. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.450€1.800 – €2.1503,5 uur
1 bocht€5.350 – €9.600€3.400 – €6.9004,5 uur
2 bochten€6.500 – €10.300€4.000 – €8.0001 dag
Draaiende trap€8.200 – €12.300€5.200 – €9.7001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Bruinehaar.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Bruinehaar is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden uitvoerig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u eenvoudig 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat aanbieders hebben een ruim aanbod met 2de-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-bruinehaar-7675

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste merken hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Bruinehaar voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.600 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.050 incl. installatie. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften kosten al snel €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Twenterand binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Twenterand. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Twenterand (https://www.twenterand.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-39 weken. Vervolgens sturen ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een stoellift kiezen die matcht met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of snel aanmelden voor de WMO? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningsweg 28
 • 7672 GD, Twenterand
 • Website: www.twenterand.nl
 • E-mailadres: info@zorginformatietwenterand.nl
 • Telefoonnummer: 0546481450

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Bruinehaar vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u de populaire liften laten zien en informeert welk type lift past rijmt met uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder vindt u merken en winkels die ook leveren in Bruinehaar.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Bruinehaar.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende erkende merken operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten hanteren een snelle levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit diverse erkende traplift fabrikanten Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Extrema, Platinum, Heymer, Strobbe. Populaire wederverkopers van dergelijke merken zijn Smienk, Vegro, PractiComfort, 123traplift, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het kopen van een goede huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Bruinehaar al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Minivator of PractiComfort verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 10.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Bruinehaar is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Bruinehaar hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard fluctueert dat tussen de 120 KG – 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie