Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vriezenveen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Vriezenveen maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen. Op deze site leest u handige gegevens m.b.t. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, technische details, de montagekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Twenterand.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een veilige en prettige manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De totale kosten schommelen tussen €2300 & €9700, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteTwenterand | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7671
WMO Beslissingstermijn8-39 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Curve

Kosten traplift Vriezenveen februari 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De kostprijs hangt af van 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €6.100.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.000 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een 4-puntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze lokkertjes zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel bieden wij de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Vriezenveen. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.950€1.700 – €2.350halve dag
1 bocht€5.400 – €9.300€2.750 – €6.600Dagdeel
Meerdere bochten€5.700 – €11.000€3.700 – €7.800Eén dag
Draaiende trap€7.700 – €13.600€4.950 – €9.400Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Vriezenveen.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Vriezenveen kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u eenvoudig 60% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Veel verkooppunten hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-vriezenveen-7671

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle systemen hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Vriezenveen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Ook zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.200 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.900 incl. plaatsing. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en extra opties zoals een draaifunctie.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Dit model werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al snel €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Twenterand met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Twenterand. Burgers met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Twenterand (https://www.twenterand.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-39 weken. Aansluitend bieden ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U kunt nu een systeem selecteren die in lijn is met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningsweg 28
 • 7672 GD, Twenterand
 • Website: www.twenterand.nl
 • E-mailadres: info@zorginformatietwenterand.nl
 • Telefoonnummer: 0546481450

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Vriezenveen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier in de regio. Een getrainde specialist kan u geschikte stoelliften introduceren en informeert welk soort lift matcht met de situatie en het budget. Een groot deel van de winkels verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel staan merken en winkels die ook actief zijn in Vriezenveen.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Vriezenveen.

Populaire merken
In uw omgeving zijn een aantal betrouwbare traplift bouwers operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten hanteren een snelle montage en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn verschillende professionele traplift bouwers De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Extrema, Strobbe, Minivator, Triwa. Populaire installateurs van deze modellen zijn Vegro, PractiComfort, 123traplift, RecentLift, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Vriezenveen binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Triwa & Smienk verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Otolift Parallel.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Vriezenveen is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Vriezenveen hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Vaak schommelt dat tussen de 110 KG tot 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie