Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Fleringen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Fleringen kan u daarbij helpen! Veel senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kan men zonder zorgen en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze site bieden wij belangrijke informatie inzake trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kunt u direct en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Tubbergen.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €1650 & €10000, inclusief installatie.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Tubbergen | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7666
WMO Beslissingstermijn3-9 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Fleringen juni 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850.
 • Een stoellift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.600.
 • Opties zoals een luxe stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte vindt u de huidige prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Fleringen. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.900€1.600 – €2.350halve dag
1 bocht€4.850 – €9.200€3.050 – €6.8004,5 uur
Meerdere bochten€5.850 – €10.800€3.900 – €7.400Hele dag
Spiltrap€7.750 – €12.600€4.500 – €9.0006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Fleringen.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Fleringen kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden grondig getest en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u al snel 35% – 60% op de nieuwprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. Het gros van de fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-fleringen-7666

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Fleringen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder zijn er liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.800 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.900 incl. plaatsing. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen kosten al gauw €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tubbergen binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Tubbergen. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren comfortabel van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Tubbergen (https://www.tubbergen.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 3-9 weken. Na deze termijn krijgt u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model selecteren die aansluit op uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of snel een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7650 AA, Tubbergen
 • Website: www.tubbergen.nl
 • E-mailadres: zorg@tubbergen.nl
 • Telefoonnummer: 0546628000

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Fleringen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u meerdere stoelliften introduceren en informeert welk merk/model rijmt met uw wensen en budget. Veel showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Fleringen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Fleringen.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 goede traplift bouwers met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten verzekeren een korte levertijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In deze tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere goede fabrikanten Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Triwa, Strobbe, Extrema, Platinum. Grote adviseurs van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, Vegro, TipTop, RecentLift, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal de installatie van een traplift in Fleringen binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Otolift & PractiComfort hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Fleringen is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Fleringen hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG tot 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort woningtypes bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie