Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Geerdijk

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Geerdijk maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u zonder risico en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Op deze webpagina vindt u waardevolle beschrijvingen t.a.v. trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u direct en zonder moeite een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Twenterand.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een veilige en prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten liggen tussen de €1550 tot wel €8300, incl. plaatsing.
 • Regelmatig krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Twenterand | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7686
WMO Beslissingstermijn8-39 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Geerdijk juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De verwachte prijs is afhankelijk van twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.400 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een vierpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze lokkertjes schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Geerdijk. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.650€1.650 – €2.3004 uur
1 bocht€4.500 – €9.700€2.600 – €5.0005 uur
2 bochten€6.050 – €11.000€3.950 – €7.3006,5 uur
Draaiende trap€8.200 – €12.200€4.900 – €9.0006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Geerdijk.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Geerdijk kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u zo 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is dat een duurzame investering. Meer en meer verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-geerdijk-7686

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel stoelliften hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Geerdijk voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Ook kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.300 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.000 incl. montage.De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en aanvullende opties als een vierpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit model wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Twenterand via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Twenterand. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Twenterand (https://www.twenterand.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist verkent of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak opstapjes of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-39 weken. Daarna krijgt u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U mag nu een traplift uitkiezen die voldoet aan uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Meer weten of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningsweg 28
 • 7672 GD, Twenterand
 • Website: www.twenterand.nl
 • E-mail: info@zorginformatietwenterand.nl
 • Telefoonnummer: 0546481450

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Geerdijk subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte mogelijkheden introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past aansluit op uw wensen en budget. Een groot deel van de dealers bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel vindt u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Geerdijk.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Geerdijk.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 betrouwbare traplift bouwers actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken staan bekend om een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren een aantal populaire producenten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Platinum, Heymer, Strobbe, Extrema. Gerenommeerde installateurs van dergelijke merken zijn Smienk, TipTop, PractiComfort, 123traplift, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van een geschikte huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal de montage van een traplift in Geerdijk binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Otolift + Extrema verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 950.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Geerdijk is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Geerdijk hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel ligt dat tussen de 100 KG & 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie