Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Beerzerveld

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Beerzerveld maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u veilig en zonder moeite uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze site kunt u aan de slag met handige informatie betreffende trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Daarbovenop kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Ommen.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Risicoloos en op een aangename manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De tarieven liggen tussen de €2150 tot zo’n €9100, incl. plaatsing.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten traplift februari 2024 | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Ommen | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7685
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Beerzerveld februari 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 factoren: het soort trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.600.
 • Een stoellift met één bocht installeren ze al v.a. €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.200.
 • Extra opties als een luxere stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder vindt u de richtprijzen van het monteren van een traplift in Beerzerveld. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.600€1.700 – €2.150halve dag
Eén bocht€5.150 – €8.800€2.850 – €5.300Dagdeel
2 bochten€6.200 – €10.700€3.700 – €7.500Eén dag
Wenteltrap€8.000 – €12.800€4.500 – €10.6001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Beerzerveld.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Beerzerveld is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u eenvoudig 60% op de aanschaf van uw traplift. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Veel verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-beerzerveld-7685

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. De meeste stoelliften hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Beerzerveld voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Bovendien zijn er buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.200 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.800 inclusief plaatsing. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en overige opties zoals eenparkeerbocht.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ommen via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Ommen. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent comfortabel thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Ommen (https://www.ommen.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna geven ze u details over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een traplift kopen die in lijn is met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Chevalleraustraat 2
 • 7731 EE, Ommen
 • Website: www.ommen.nl
 • E-mail: gemeente@ommen.nl
 • Telefoonnummer: 140529

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Beerzerveld lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de buurt. Een getrainde specialist kan u de populaire stoelliften tonen en adviseert u over welk merk/model aansluit op uw trap, situatie en budget. De meeste winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel treft u leveranciers en merken die ook leveren in Beerzerveld.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Beerzerveld.

Geschikte merken
In Nederland zijn 5 goede traplift fabrikanten aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten beloven een vlotte levertijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere professionele traplift bouwers De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Triwa, Minivator, Strobbe, Heymer. Populaire adviseurs van de genoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, Vegro, 123traplift, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Beerzerveld binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Triwa + Heymer verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Stannah Siena.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Beerzerveld is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Beerzerveld verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans fluctueert dat tussen de 130 KG & 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze gevallen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie