Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Harbrinkhoek

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Harbrinkhoek vergroot uw zelfstandigheid. Veel mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u risicoloos en moeiteloos de trap op en af. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met uitgebreide beschrijvingen omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de kosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis en zonder moeite een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Tubbergen.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2150 tot maar liefst €10200, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteTubbergen | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7615
WMO Beslissingstermijn3-9 weken
Veel gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Harbrinkhoek juni 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.750.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.550.
 • Extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder bieden wij de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Harbrinkhoek. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.250€1.850 – €2.1504 uur
Eén bocht€5.400 – €9.600€3.000 – €5.5001/2 dag
Meerdere bochten€6.400 – €11.300€3.650 – €7.6006 uur
Draaiende trap€7.600 – €12.200€5.200 – €9.0001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Harbrinkhoek.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Harbrinkhoek kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden grondig gecheckt en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u zo 30% – 50% op de aanschafwaarde. Tevens is recycling goed voor het milieu. Steeds meer showrooms hebben op dit moment diverse 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-harbrinkhoek-7615

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Harbrinkhoek voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Ook bestaan er innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.400 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.750 incl. installatie. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Deze lift heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tubbergen binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Tubbergen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een prettige manier in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Tubbergen (https://www.tubbergen.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 3-9 weken. Aansluitend bieden ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een stoellift aanschaffen die aansluit op uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of direct een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7650 AA, Tubbergen
 • Website: www.tubbergen.nl
 • E-mail: zorg@tubbergen.nl
 • Telefoonnummer: 0546628000

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Harbrinkhoek subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer in de regio. Een betrouwbare expert kan u een aantal mogelijkheden demonstreren en adviseert u over welk model rijmt met uw wensenlijstje en budget. Veel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Harbrinkhoek.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Harbrinkhoek.

Betrouwbare merken
In ons land zijn een aantal erkende traplift bouwers actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten staan in voor een korte installatietijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden verschillende erkende leveranciers Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Strobbe, Platinum, Minivator, Extrema. Betrouwbare verkopers van deze modellen zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, Vegro, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal de installatie van een traplift in Harbrinkhoek binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden uitgebreide getest zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Acorn en Extrema verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare Freecurve.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Harbrinkhoek is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Harbrinkhoek hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 135 KG – 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke gevallen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie