Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Mariaparochie

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Mariaparochie verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de senioren kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u op een veilige manier en moeiteloos van uw hele huis genieten. Aan de hand van deze website bieden wij bruikbare tips wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, de unieke werking, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en populaire leveranciers. Tevens kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Tubbergen.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1850 tot zo’n €10200, inclusief montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Tubbergen | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7614
WMO Beslissingstermijn3-9 weken
Populaire liftOtolift Two

Kosten traplift Mariaparochie juni 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs hangt af van 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.200.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €6.300.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.650 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze voordelige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder treft u een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Mariaparochie. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.800€1.700 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€5.400 – €8.300€2.600 – €6.8001/2 dag
2 bochten€6.300 – €10.200€4.400 – €7.4006 uur
Draaiende trap€7.550 – €13.000€5.300 – €10.700Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Mariaparochie.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Mariaparochie is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u al snel 55% ten opzichte van een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-mariaparochie-7614

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Veel soorten beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Mariaparochie voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Ook onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.000 incl. plaatsing. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Tubbergen door de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Tubbergen. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Tubbergen (https://www.tubbergen.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 3-9 weken. Na deze termijn krijgt u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een model kopen die voldoet aan uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of nu direct een aanvraag indienen? Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 7650 AA, Tubbergen
 • Website: www.tubbergen.nl
 • E-mailadres: zorg@tubbergen.nl
 • Telefoonnummer: 0546628000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Mariaparochie bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u passende liften tonen en informeert u over welk type lift past in lijn is met uw situatie. Veel aanbieders verkopen diverse merken. In de tabel hieronder vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Mariaparochie.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Mariaparochie.

Professionele merken
In uw regio zijn verschillende betrouwbare merken actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars waarborgen een vlotte levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal geschikte traplift fabrikanten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens worden er ook producten verkocht van Minivator, Triwa, Platinum, Heymer, Strobbe. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. PractiComfort, 123traplift, Vegro, Smienk, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het vinden van een fijne huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Mariaparochie al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Otolift + TipTop hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Mariaparochie is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Mariaparochie hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 125 KG & 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie